nieuws

Brits brugpo vordert goed

bouwbreed

In het Zuidwesten van Engeland wordt gewerkt aan een oeververbinding met een lengte van ruim 5 kilometer over de rivier de Severn. Daarmee is een bedrag gemoeid van ruim f. 800 miljoen. De verkeersbrug zal een extra schakel vormen in de verbindingen tussen Engeland met Wales.

De Second Severn Crossing wordt aangelegd door de Brits-Franse aannemerscombinatie Laing-GTM. De bouwers schatten dat ongeveer een derde van de totale inspanning voor de bouw van wat bij opening de langste tuibrug ter wereld zal zijn, al binnen een jaar sinds het plaatsen van de eerste offshore funderingen is geleverd. Op het po vinden ongeveer 1000 mensen werk. Die zullen het ongetwijfeld mogelijk maken dat de brug volgens de plannen in het voorjaar van 1996 kan worden geopend.

Op de foto het plaatsen van een gewapend betonnen liggerelement op de pijlers van een van de aanbruggen.

Reageer op dit artikel