nieuws

Bouw nieuwe AVI in Twente onzeker

bouwbreed Premium

De bouw van een afvalverbrandingsinstallatie (AVI) in Twente gaat f. 600 miljoen kosten. Of het po ook doorgaat wordt op 5 juli besloten door de twee aandeelhouders, de Regio Twente en de stroomproducent EDON. De vergunning voor de bouw van de fabriek is inmiddels verleend. Als tot de bouw wordt besloten kan de installatie in 1997 in gebruik worden genomen.

Als de installatie niet wordt gebouwd is Twente voor de vuilverbranding aangewezen op andere regio’s. Uitstel van de bouw leidt volgens de directie van de AVI tot verhoging van de kosten, omdat dan opnieuw met contractpartners moet worden onderhandeld.

Niettemin vinden natuur- en milieuorganisaties dat de beslissing over de bouw van de fabriek pas moet worden genomen als er meer duidelijkheid is over het afvalaanbod op langere termijn.

Reageer op dit artikel