nieuws

Beleggen in vastgoed blijft nog in trek

bouwbreed

De pensioenfondsen en de grootste zeven verzekeringsconcerns beleggen nog steeds volop in onroerende goederen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de beleggingen in dit segment tot eind maart 1994 opgelopen tot f. 59,8 miljard. Eind maart 1992 bedroeg het niveau f. 65,1 miljard.

De gezamenlijke beleggingen (OG, obligaties, aandelen, onderhandse leningen, hypotheken en overige) van de pensioenfondsen en de zeven grootste verzekeringsconcerns zullen dit kwartaal vrijwel zeker het niveau van f. 700 miljard overstijgen. Eind maart bedroegen die beleggingen samen ruim f. 695 miljard. De toename in het eerste kwartaal bedroeg f. 7,7 miljard ten opzichte van eind vorig jaar.

Het CBS heeft uitgerekend dat de grote institutionele beleggers eind maart voor f. 65,2 miljard heeft uitstaan aan hypotheken. Ten opzichte van december 1993 is dat een groei van 1 procent.

Reageer op dit artikel