nieuws

Arnhemse poli krijgt unieke boulevard

bouwbreed

In de nieuwe Poli-Zuid in Arnhem (onderdeel van het Rijnstate-ziekenhuis) is een voor Nederland unieke medische boulevard ingericht. Bewoners van Arnhem-zuid en de over-Betuwe ke op de boulevard terecht voor allerlei paramedische zorg, van ziektekostenverzekeringen tot en met orthopedisch schoeisel. De medische boulevard is volgens een woordvoerster van het Rijnstate-ziekenhuis vooral ingericht uit financieel oogpunt.

Het Rijnstate-ziekenhuis is ontstaan uit een fusie van drie ziekenhuizen. Er zou nieuwbouw komen in Arnhem-zuid, maar uiteindelijk is toch gekozen voor een bouwlocatie in Arnhem-noord.

Na jarenlange discussies werd het Rijnstate-ziekenhuis in 1991 verplicht ook een ziekenhuisvoorziening te bouwen in zuid, waar de meeste Arnhemmers wonen. Om de kosten van deze Poli-Zuid te dekken is gekozen voor het verhuren van leegstaande ruimtes aan bedrijven die te maken hebben met gezondheidszorg. De medische boulevard is gisterenmiddag geopend.

Reageer op dit artikel