nieuws

Akzo investeert in katalysatorenfabrieken

bouwbreed Premium

Het chemieconcern Akzo Nobel investeert ruim f. 100 miljoen in zijn katalysatorenfabrieken in Amsterdam-Noord. De benodigde vergunningen zijn al verstrekt.

Het gaat om twee fabrieken die beide worden gemoderniseerd en uitgebreid. De twee Akzo Nobel-vestigingen leveren aan olieraffinaderijen. De ene fabriek levert ‘hydroprocessing catalysts’ (HPC), dat onder meer gebruikt wordt om zwavel uit dieselolie te verwijderen. Dit proces is belangrijk voor het terugdringen van zure regen. De aangescherpte milieu-eisen zorgen voor een steeds grotere vraag naar dit type katalysator, zo meldt Akzo Nobel. De ‘fluid cracking catalysts’ (FCC), gemaakt in de andere fabriek, worden gebruikt voor de omzetting van zware aardoliefracties in benzine en diesel.

Reageer op dit artikel