nieuws

Aanbouwapparatuur voor obcat-schrankladers

bouwbreed Premium

Melroe Europe introduceert nieuwe aanbouwapparatuur voor de door dit bedrijf op de markt gebrachte Bobcat schrankladers. Speciaal voor cultuurtechnische bedrijven komt men met een cultivator of grondfrees met een werkende breedte van 132 cm en en een freescapaciteit van 15 cm. Door de speciaal ontwikkelde freesmessen kan de rotatie zowel naar voren als naar achteren plaatsvinden. De grondfrees kan worden gebruikt op de Bobcat-uitvoeringen uit de 700 en de 800 serie alsmede op de 753H en de 853H machines die zijn uitgerust met een vergrote hydraulische capaciteit.

Stille breekhamer

Als gevolg van de vraag naar breekhamers met een laag geluidsniveau is de ontwikkeling van de Bobcat 1750S hydraulische breekhamer een welkome aanvulling op het bestaande scala aanbouwapparatuur dat voor dit soort machines beschikbaar is. De “S”-toevoeging in de type-aanduiding staat voor ‘silenced’.

De breekhamer komt tot een capaciteit van 2200 slagen per minuut en is daarmee een van de snelste brekers in zijn soort. De slagenergie bedraagt 175 J. Daarbij wordt, volgens de fabrikant, een geluidsniveau bereikt dat slechts een kwart bedraagt van vergelijkbare niet geluidgedempte typen. Afhankelijk van het te breken materiaal is met de 1750S een geluidsniveau haalbaar van 85 dB(A) op 10 tot 14 meter. van de bron. Dit maakt deze hamer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld bebouwde omgevingen.

De nieuwe geluidsarme breekhamer van Bobcat kan zowel op een apart frame gemonteerd worden als op een graafarm aanbouwhulpstuk.

Reageer op dit artikel