nieuws

Zuiveringsunit voor gevelreiniging

bouwbreed

FCC Torbo BV uit Nieuwegein heeft in samenwerking met zustermaa- tschappij Prochemko International BV uit Utrecht een mobiele en compacte waterzuiveringsunit ontwikkeld. Afvalwater dat vrijkomt bij het reinigen van gevels of andere oppervlakken wordt hierin opgevangen, geneutraliseerd en ontdaan van zware metalen en andere schadelijke stoffen. Het schone water dat de machine verlaat kan worden hergebruikt of geloosd. Volgens FCC Torbo is bij hergebruik maar tien procent van de gebruikelijke hoeveelheid water bij hogedrukreinigingsapparatuur nodig.

Afhankelijk van de behoefte is de watervoorraadtank op de machine gemiddeld 1200 liter groot. De machine die door FCC Torbo in eigen beheer wordt gebouwd, is Gecomatic genoemd. De in de machine werkzame stoffen komen van het zusterbedrijf uit Utrecht. Prochemko zorgt ook voor het verwisselen en regenereren van de filterelementen.

Reageer op dit artikel