nieuws

Warme Hemelvaartsdag

bouwbreed

Voor het zevende opeenvolgende jaar staan we aan de vooravond van fraai Hemelvaartsweer.

Met een krachtige oostelijke luchtstroming wordt namelijk warme lucht aangevoerd waarin de temperaturen tot omstreeks 25iC ke oplopen. Bovendien zonnig.

Vanaf donderdagavond nemen in het zuiden van het land de onweerskansen toe maar het noorden blijft er nog enkele dagen van gevrijwaard. Daar in het weekeinde onweerskansen. De thermometers laten zich er evenwel niet door van de wijs brengen want ook dan aanhoudend warm met temperaturen tot rond of boven de 25 gr C. Heel aangenaam in Scandinavie waar het Finse Nivala al drie dagen aan kop gaat met maxima tot ruim 23 gr C.

Weersverwachting voor morgen

Warm en eerst zonnig. In de namiddag en avond in het zuiden en midden kans op onweersbuien. Maximum temperaturen omstreeks 25 gr C en er staat een matige, in het Waddengebied eerst nog een krachtige oosten wind.

Woensdag zon onder: 21.18 uur Vrijdag zon op: 05.47 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels