nieuws

Verbeterend

bouwbreed

Opmerkelijke meidroogte op IJsland. In Reykjavik deze maand nog maar 3mm waarmee het voorlopig de droogste meimaand is in tenminste vijftig jaar.

Redelijk weer in die streken is vaak voor ons niet zo gunstig. De depressies nemen dan een zuidelijke route met als gevolg wisselvallig en doorgaans tamelijk koel weer. Gelukkig breidt het IJslandse hogedrukgebied zich de komende dagen naar het zuidoosten uit. Bovendien neemt het in omvang en betekenis toe. Vanaf morgen ondergaat het weerbeeld daardoor een verdere verbetering. De regenkansen nemen af en de zonnige perioden worden breder. Een duidelijke temperatuurstijging zit er vooralsnog niet aan te komen. Doordat de wind uit noordelijke richtingen blijft waaien wordt het tijdens het weekeinde gemiddeld over het land nog geen 20 gr. C. Het valt op dat De Bilt al vanaf 5 juli geen enkele zomerse dag (maximum 25 gr. C of hoger) heeft geregistreerd. Zo’n lange periode is heel bijzonder. Zoals het zich nu laat aanzien worden er voor de eerste juni geen zomerse dagen verwacht. Daardoor ke we nu al spreken over een record.

Weersverwachting voor morgen

Af en toe zon, ook enkele wolkenvelden maar op de meeste plaatsen droog. Matige, aan de kust af en toe een vrij krachtige noordelijke wind. Middagtemperaturen rond 16 gr. C.

Donderdag zon onder: 21.40 uur Vrijdag zon op: 05.28 uur

Reageer op dit artikel