nieuws

Ventilatieroosters uitvoerig getest

bouwbreed

Prefair introduceert op de BouwRai drie nieuwe ventilatieroosters die uitgebreid door Van Dorsser Raadgevende Ingenieurs te Den Haag zijn getest. Ze getoetst op hun ventilatiecapaciteiten in samenhang met de geluidstechnische kwaliteiten. De leverancier Prefair BV uit Zoeterwoude beschikt over recente toetsingsrapporten van de drie roosters. Dit met betrekking tot de eisen die voortvloeien uit het Bouwbesluit, zodat opdrachtgevers, architecten en anderen bij de bouw betrokkenen, ke zien of de ventilatieroosters voor een bepaalde toepassing in een gebouw toereikend zijn om aan de prestatie-eisen van de woning te voldoen.

De roosters betreffen de Prefarol 300, de Prefasus 200 en de Mini Freshflo. De eerste is een rolrooster met een behoorlijke doorlaat. De tweede betreft een schuifrooster met dezelfde kwaliteit. En de Mini Freshflo is een geluidisolerende kast, die is voorzien van een traploos regelbare ventilator. De Prefarol 300 voldoet aan een luchtgeluidisolatie RqA van minus 1,9 dB(A) en de Prefasus 200 voldoet aan een Rq(A) van minus 2,2 dB(A). Dit bij respectievelijk een ventilatiecapaciteit van respectievelijk 15,5 dm3/m’/s. en 11,0 dm3/m’/s. bij een druk van 1 Pascal.

Reageer op dit artikel