nieuws

U-vormige kipperbak wint laadvermogen

bouwbreed Premium

Iveco, Volvo en DAF hebben, aldus de Franse producent Benne Guillaume, voor hun 8×4 chassis als kipperopbouw een sterke belangstelling voor de bijzondere kipperconstructie van deze fabrikant. Als enige in de wereld vervaardigt dit bedrijf een kipperbak met oplegging in U-vorm en telt voor dit type bak reeds zo’n goede 140 gebruikers.

De Guillaume kipper is vervaardigd uit Creusabro 5000 een speciale staalsoort met zeer hoge slijtvastheid. Dit materiaal wordt onder meer ook gebruikt voor slijtdelen waaronder messen voor dozerbladen. De slijtweerstand zou acht keer zo hoog zijn als die van het normale staal E36. De uit dit materiaal vervaardigde kipperbak kent geen extra verstevigingsdelen. De bak is geperst uit een stuk plaatstaal met een dikte van 4,8 mm. Ten opzichte van conventionele kipperbakken wordt door zijn geringere gewicht met dit type bak een tot drie ton aan laadvermogen gewonnen. Als voordelen van deze bakconstructie noemt Bennes Guillaume, de stabiele ligging van de kipperbak in het gelijkvormige subframe, de lagere opbouwhoogte in vergelijking met de gebruikelijke kipperbakconstructies en de automatische centrale toestroom van het stortmateriaal dank zij de U-vorm van de bak.

Guillaume kipperbak

Reageer op dit artikel