nieuws

Twee typen ventilatie-roosters vernieuwd

bouwbreed

Duco heeft zijn ventilatieroostertypen vernieuwd en gelijk zodanig benoemd, dat duidelijk wordt waarin ze zich onderscheiden. Het betreft namelijk de Ducoton 10 en 18. Deze staan voor een luchtdoorlaat van respectievelijk 10- en 18 dm3/seconde.

Ze voldoen volgens de leverancier NV Duco te Nieuwpoort in Belgie aan de kwaliteitsklasse K100. Ze beantwoorden volgens het bedrijf aan de technische voorschriften van het Bouwbesluit.

Het gaas is van beide vervangen door een geperforeerd binnenprofiel, die gemakkelijk met de hand is af te nemen, waardoor het rooster toegankelijk is voor het schoonmaken. De ventilatieroosters zijn in geanodiseerde uitvoering te leveren maar ook op aanvraag in alle RAL-kleuren. Ze zijn praktisch in elk type kozijn te monteren. Dit omdat de Ducoton 10 in zes en de Ducoton 18 in vijf uitvoeringen worden gemaakt. Daardoor passen ze op de gangbare beglazingen en in de verschillende glasprofielen. Ze zijn naar keuze uit te voeren met standaard hendelbediening en op verzoek met koord of stangbediening. De voorraadlengte is van beide 6000 mm. In Nederland zijn ze te leveren via de meeste raamfabrikanten en bouwmaterialenhandelaren.

Binnenprofiel gemakkelijk af te nemen voor inwendige schoonmaak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels