nieuws

Trelleborg Twin Loader geeft lage bodemdruk

bouwbreed

Speciaal voor wielladers en hydraulische graafmachines heeft Trelleborg een lage druk band ontwikkeld: de Trelleborg Twin Loader. Door zijn beduidend grotere volume ke machines die met deze banden worden uitgerust in de meeste gevallen een grotere capaciteit verwerken.

Door zijn grote breedte in combinatie met de lage druk is het raakvlak met het rijoppervlak bijna dubbel zo groot als bij een standaardband. Bovendien wordt door het speciale profiel de trekkracht verbeterd terwijl een betere grip, ook in winterse omstandigheden en in het ruwe terrein, verkregen wordt. De Twin Loader-serie bestaat uit vijf typen. Deze zijn makkelijk te herkennen aan de strepen die op het oppervlak zijn aangebracht. Een blauwe streep geeft aan dat de band speciaal voor wielladers en hydraulische graafmachines is terwijl de (extra) aanwezigheid van een gele streep aanduidt dat men te maken heeft met een tubeless exemplaar.

Reageer op dit artikel