nieuws

Transportable Citycrusher in honderd tons uitvoering

bouwbreed

De grote belangstelling vanuit de sloperswereld voor de Citycrusher TM 63 S was voor de Finse machinefabrikant Nordberg aanleiding om naast deze kleine vijftig tons breker, een zwaarder model te ontwikkelen echter evenzeer transportabel en geschikt voor toepassing op locatie.

Nordberg stelde deze honderd tons breekinstallatie onlangs voor in Parijs en wist zich daar wederom verzekerd van een grote interesse van zowel de locale als buitenlandse sloopaannemer. Evenals zijn kleine voorganger is deze Citycrusher model 10.07 te vervoeren op containerchassis en laat de machine zich in enkele minuten met behulp van de hydraulische laadarm van en op de wagen trekken. De complete installatie weegt ca. negentien ton en bestaat uit de 55 kW elektrisch gedreven crusher, een trilvoedinsautomaat met 2 m3 materiaalhopper, 4.8 x 0.5 m transportband en 110 kvA generatorset . Dankzij de geintegreerde generator is de installatie niet afhankelijk van een externe krachtbron.

De breekinstallatie is instelbaar op fracties 0/60. Door zijn geringe afmetingen van 8.20 m x 2.50 m x 2.70 m (lxbxh) is de breekinrichting gemakkelijk tot dicht bij het po op te stellen. De installatie is naar wens uit te rusten met een magnetische staalscheider.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels