nieuws

Subsidie voor verbouw bedrijfspand tot woning

bouwbreed Premium

Het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam stelt voor dit jaar twee ton beschikbaar om bedrijfspanden te verbouwen tot woningen. Hiermee wil het college de woonfunctie bevorderen en de verpaupering van buurten voorkomen. Dit schrijft de Bestuursdienst Rotterdam.

De subsidie wordt in de eerste plaats gebruikt om te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om bedrijfspanden tot woonhuizen te verbouwen. Ook worden de verbouwing van de gevel en de gemeenschappelijke ruimten gesubsidieerd. De subsidie wordt betaald uit het woningonttrekkingsfonds. Inmiddels is een werkgroep opgericht om te onderzoeken in hoeverre eigenaren van bedrijfspanden bereid zijn hun bezit om te bouwen tot woningen.

Reageer op dit artikel