nieuws

Stijgende verkoop bedrijfsterreinen

bouwbreed Premium

Indutil in Tilburg heeft in 1993 25 procent meer bedrijfsterreinen verkocht dan in het jaar daarvoor. Het aantal bedrijven waaraan terrein werd verkocht nam eveneens toe en wel met 12 procent. Desondanks nam de werkgelegenheid af. Dit blijkt uit het jaarverslag van Indutil.

Het jaarverslag meldt verder dat 137 bedrijven wachten op een bedrijfsterrein in Midden-Brabant. Hiervan waren er 80 in staat om hun grondbezit iets uit te breiden. Waarom deze gemeentelijke wachtlijsten zijn ontstaan is onduidelijk.

Indutil vindt het bestaan van wachtlijsten ontoelaatbaar vanwege de grote werkloosheid. “Als er lokaal niet binnen de daaraan te stellen termijnen aan de wensen van de ondernemers tegemoet kan worden getreden, dan zou er tenminste actief moeten worden onderzocht of er elders mogelijkheden ke worden geboden”, aldus het jaarverslag.

Reageer op dit artikel