nieuws

Staander speciaal voor de woningbouw ontwikkeld

bouwbreed

Matemco BV te Ede (voorheen GKN-Kwikform) introduceert een staander, die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in de woningbouw. Hij maakt deel uit van het Kwikform systeem voor het ondersteunen van vloerbekisting.

Door de fabriek te Birmingham in Engeland worden op dit moment 1600 stuks van de staander geproduceerd.

Tot nog toe werd hij samengesteld uit een standaard drager en een opgelast deel. Bij proefpoen bleek de staander een succes.

Daarom wordt hij nu als zelfstandig element op de markt gebracht, onder de naam Kwikform kop- of woningbouwstaander 217. De staander heeft een draaikop, die het mogelijk maakt om snel te ontkisten. Hij heeft U-beugels bij de voet en bij de kop, waarin de Kwikform verbindingsstukken passen.

Omdat het voldoende is om een deel van de staanders te schoren, is het systeem snel op en af te bouwen.

De kop- of woningbouwstaander heeft een draagplaat voor het ondersteunen van de betonvloer na het ontkisten. Behalve deze staander heeft Matemco een bordes ontwikkeld, dat in het systeem voor de bekisting van vloeren in de woningbouw past. Via dit bordes kan veilig om een bouwmuur heengelopen worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels