nieuws

Sleuvenfrees voor Bobcats

bouwbreed Premium

Om in beton of asfalt te snijden voor het leggen van elektriciteitskabels of andere leidingen heeft Bobcat voor zijn schrankladers van het type 753H en 853H een nieuw aanbouwhulpstuk leverbaar: de sleuvenfrees. De tanden van de frees bestaan uit hardmetalen punten en zijn hetzelfde als bij de asfaltfrees.

De sleuvenfrees is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: model WS 12 met een freesdiepte tot maximaal 305 mm en model WS 18 (alleen voor de schranklader 835H) met een freesdiepte van 457 mm. Beide modellen zijn leverbaar in twee breedten: 63,5 en 114 mm. De sleuvenfrees snijdt door een groot aantal materialen zoals asfalt, beton (al dan niet gewapend, rotssteen en alle harde of bevroren grondsoorten. Het zijdelings verstellen van het freeswiel tot op 20 cm van een obstakel, de hydraulische diepte-instelling en de dubbele planetaire reduktie behoren tot de meest in het oog springende technische voordelen.

De sleuvenfrees WS18 is alleen bestemd voor de Bobcat 853H.

Reageer op dit artikel