nieuws

Secretaris Brunssum opnieuw in opspraak

bouwbreed

De gemeente Brunssum heeft in 1990 een rekening voor bestratingswerk voldaan, dat uitgevoerd werd rond de woning van gemeentesecretaris J. Cuypers.

Het werk werd, in opdracht van een ambtenaar van de gemeente, verricht door het inmiddels in 1993 failliet verklaarde bedrijf Wegenbouw Brunssum. Direkteur A. Thissen heeft hiervan recent aangifte gedaan bij de Rijksrecherche. In het geding is ook nog een partij klinkers die bij een dochter van de secretaris gebruikt zou zijn.

Cuypers die voor Pasen, samen met de wethouders van Brunssum werd aangehouden en gedurende enkele dagen verhoord werd omtrent de verdenking dat collegebesluiten veranderd zouden zijn, ten gunste van de van corruptie verdachte burgemeester Henk Riem, is ernstig overspannen in het ziekenhuis opgenomen. “Hij heeft een behoorlijke klap gehad” aldus een woordvoerder van de gemeente Brunssum.

Geen bagatel

De waarnemend gemeentesecretaris Marcel Janssen zegt dat de klacht van Thissen zeker niet gebagatelliseerd wordt.

“Er zou door de gemeente een rekening betaald zijn die niet betaald had hoeven te worden. We hebben inmiddels intern wat excercitiewerk verricht. Je kunt niet spreken van een onderzoek want daar hebben B en W nog geen opdracht voor gegeven”, aldus Janssen.

Over het resultaat van het speurwerk wilde hij geen mededelingen doen. Ofschoon Janssen geen verband ziet tussen de klacht en het justitieel-onderzoek, dat rond Pasen werd gehouden, noemt hij de klacht: “een niet zo gelukkige bijkomende omstandigheid”. Persofficier mr. J. Nabben in Maastricht kon en wilde gisteren nog geen reactie geven. “Ik weet niet of de klacht al binnen is” aldus de officier.

Reageer op dit artikel