nieuws

Schuifraam laat geen tocht door

bouwbreed

Arho te ’s Gravenhage heeft een systeem ontwikkeld, waarmee bestaande en nieuwe verticaal schuivende ramen geen tocht, stof en kou meer doorlaten. Een schuifraam met dit ‘winTwin’ systeem is gemakkelijk te bedienen en biedt een uitstekende geluidsisolatie. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met het TNO Produktcentrum te Delft.

In de stijlen naast het raam bevinden zich contra-gewichten in een rail van roestvast staal. Ze zijn via 40 mm brede banden van polypropeen (PP) verbonden aan het schuivende deel van het raam. Als men het raam sluit, valt het op het laatste moment in de sluitstand. Het wordt dan op zes punten tegen het kozijn gedrukt en een profiel van thermoplastische elastomeer zorgt voor een hermetische afdichting. Het systeem is ook verkrijgbaar met een elektromotor en afstandsbediening.

Reageer op dit artikel