nieuws

Schneider gevlucht met DM 242 miljoen

bouwbreed

Niet met DM300 miljoen of DM500 miljoen maar met DM242 miljoen is de als zwendelaar ontmaskerde poontwikkelaar Jurgen Schneider Duitsland ontvlucht.

Dat meldde de Duitse televisiezender ZDF dit weekeinde. De miljoenen benaderen het bedrag waarvoor Schneider in het krijt staat bij circa tachtig aannemingsbedrijven, naar schatting DM250 miljoen. Volgens het openbaar ministerie, dat de gangen van Schneider en zijn inmiddels failliete bedrijf onderzoekt, is het geld eind maart of begin april overgemaakt naar een Londense bank en vervolgens doorgesluisd naar de Bahamas. Zoals bekend heeft de malafide poontwikkelaar onder valse voorwendselen miljarden weten los te weken bij diverse grote Duitse banken. Zij zitten daardoor nu met grote verliezen.

Reageer op dit artikel