nieuws

Schaeff brengt 1,4 tons minigraver HR 12

bouwbreed Premium

Op de inzending van Schaeff introduceerde men de nieuwe minigraafmachine van het type HR 12. Deze compacte graafmachine heeft een eigen operationeel gewicht van 1420 kg en staat op kleine rubberen rupsen met een breedte van 230 mm die de machine een gronddruk geven van 0,22 daN/cm2.

Als krachtbron ligt in deze minigraver een watergekoelde dieselmotor van Perkins van het type 103.10. Deze geeft een vermogen van 13 kW bij 2400 omw/min. De hydrostatische aandrijving zorgt voor een rijsnelheid vooruit/achteruit van 0 tot 2,2 km/uur. De machine is uitgerust met een dozerblad van 1000 x 235 mm dat onafhankelijk van de aandrijving gehanteerd kan worden.

De stalen cabine met veiligheidsglas is voor dit soort machines redelijk ruim bemeten en is uitgerust met twee deuren van gelijke grootte.

De totale lengte van de HR 12 is 2500 mm in het werk en in transporttoestand 3750 mm, de breedte is 1040 mm. De kiphoogte van de machine is 2910 mm, de graafdiepte 2210 mm en het maximale bereik vanuit het hart van de machine is 3900 mm.

Optioneel kan de HR 12 worden uitgerust met een canopy, stalen rupsstukken en een extra aansluitpunt voor het gebruik van hydraulische gereedschappen.

De laatste telg uit het Schaeff-programma, de minigraver HR 12, wordt geomporteerd door Geveke te Amsterdam.

Reageer op dit artikel