nieuws

Sandfirden op bouwtoer met Scania en Valmet

bouwbreed

Tot de nieuwe deelnemers aan de TKD behoort Sandfirden Technics BV uit Hippolytushoef, al ruim dertig jaar importeur van Scania en Valmet motoren. Daarmee lijkt de motorenleverancier ook binnen de bouwmachinewereld de naam Scania en Valmet wat meer bekendheid te willen geven. Zijn beide motorennamen met name in Scandinavie en Zuid Amerika ook op bouw- en landbouwmachines redelijk ingevoerd, op de Westeuropese markt is het aandeel hierin heel bescheiden. Niettemin zo benadrukt Sandfirden voldoen beide motoren reeds aan de Euromot I/ISO 8178 emissie-eisen die in 1996 eerst van kracht worden.

Dat ook machinegebruikers binnen de bouw steeds meer de kwaliteiten van de Scania en Valmet zullen gaan waarderen staaft Sandfirden Technics met de overtuiging dat het marktaandeel van beide motorenmerken binnen twee jaar zal zijn gebracht op 10%. Het programma Valmet dieselmotoren beweegt zich in de vermogensklasse van 46 kW tot 185 kW. Het Scania motorenaanbod sluit hierop uitstekend aan met motoren waarvan het geleverde vermogen verloopt van 167/202 kW tot/404 kW. Sandfirden Technics bouwt de gevoerde motoren in bestaande bouwmachines en levert naar wens, zelfs nieuwe machines af fabriek voorzien van een Scania of Valmet motor.

Reageer op dit artikel