nieuws

Rotterdam wil luchthaven inzet maken van formatie

bouwbreed Premium

e vraag of de Rotterdamse regio over een eigen luchthaven moet beschikken, dient al tijdens de komende kabinetsformatie aan de orde te komen. Een onafhankelijke onderzoekscommissie zou de formateur daarover moeten adviseren.

Dat heeft burgemeester Peper van Rotterdam namens het college van B en W aan minister Maij geschreven.

Minister-president Lubbers, vice-premier Kok, milieuminister Alders, Schiphol en Rijkswaterstaat hebben afschriften ontvangen. Peper benadrukt in zijn brief dat duidelijkheid over de toekomst van de luchthavenvoorziening in de Rotterdamse regio van het allergrootste belang is. Rotterdam wil niet weer een jarenlange impasse laten ontstaan.

“Wat ons betreft zouden hieromtrent in het aanstaande regeerakkoord sluitende afspraken moeten worden gemaakt.”

Reageer op dit artikel