nieuws

Rechter blokkeert wegen naar stadion FC Twente

bouwbreed

De gemeente Enschede mag nog niet beginnen met de aanleg van wegen te behoeve van de uitbreidingen van het Business en Sciencepark. De Raad van State heeft de vrijstelling geschorst die de gemeente zichzelf had afgegeven voor de aanleg van de omstreden wegen bij en over het landgoed Eekhof.

Vrijdag werd bij de Raad van State tegen de gemeente een rechtszaak gevoerd door particulieren, bedrijven en de milieugroepering Stichting Natuur- en Milieuraad Enschede. Rechter De Vries van de Raad van State liet tijdens de rechtszitting doorschemeren dat hij de planologische basis te wankel vindt waarop de omstreden ontsluitingsweg is gebaseerd. Bovendien heeft de gemeente nog niet alle grond in bezit die nodig is voor de aanleg van de ontsluitingsweg naar het stadion. Deze cruciale weg is gepland over de uiterste punt van het landgoed Eekhof. De eigenaar/bewoner van dit landgoed wil de grond niet verkopen. Het bestemmingsplan Business en Sciencepark, waarin behalve de wegen ook de bouw van het Twentestadion en de NS-voorstadhalte zijn ondergebracht, moet nog worden goedgekeurd door de Kroon. Over bouw stadion en de voorstadhalte is bij de Raad van State nog niet geprocedeerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels