nieuws

Ramrod neemt veel werk uit handen

bouwbreed Premium

Met de vertegenwoordiging van de Canadese machinefabrikant Leon Ram Enterprises Inc. gaat Praneda BV uit Nijmegen de Ramrod compacte laders in ons land verkopen.

Het leveringsprogramma kent een tweetal multifunctionele werktuigdrager zonder zitplaats, de modellen Ramrod 550 en 750, alsmede een serie schrankladers bestaande uit de typen 1350, 1550, 1750 en 1950. Praneda verwacht de eerste exemplaren half juni in huis te hebben. De beide vierwielig hydrostatisch aangedreven werktuigdragers laten zich voor een scala van werkzaamheden inzetten, waarvoor ze zijn uit te rusten met een breekhamer, sleuvenfrees, ripper, dozerblad, rolveger, laadbak en grondboor. Met behulp van een standaard aanwezige snelwisselinrichting zijn de verschillende werktuigen in korte tijd te vervangen. De Ramrod 550 en 750 wegen 532 kg respectievelijk 627 kg en worden aangedreven door eenzelfde type 16 pk Briggs en Stratton benzinemotor. Met de hefinrichting zijn werktuigen of lasten tot maximaal 250 kg resp. 341 kg te hanteren.

De schrankladerlijn omvat een viertal modellen met laadvermogens van 612 kg, 703 kg, 793 kg en 884 kg. Ook voor deze standaard met laadbak uitgeruste compacte laders is een uitgebreid scala van aanbouwwerktuigen ter beschikking.

De producent koos voor de modellen 1350 en 1550 een Kubota dieselmotor van 43 pk terwijl de beide zwaardere machines worden aangedreven door een 52 pk Kubota-dieselmotor. De motoren in deze constructief doordachte laders zijn op slede gemonteerd en ke derhalve voor onderhoud of reparatie achterwaarts uit het motorcompartiment worden geschoven.

In combinatie met een groot aantal verschillende aanbouwwerktuigen laten de werktuigdragers van Ramrod zich voor een breed scala van werkzaamheden inzetten. Met name voor straatmakers-, hoveniers- en loonbedrijven ke deze wendbare machines een belangrijke verlichting van het werk betekenen.

Reageer op dit artikel