nieuws

Prijzen vurehout lopen op door conflict

bouwbreed

Houtgroep Nederland uit Groningen, dat aan de incourante markt is genoteerd, verwacht dat als gevolg van een conflict tussen boseigenaren en zagerijen over de rondhoutprijzen 1994 de inkoopprijzen verder zullen oplopen. Het afgelopen jaar zijn de prijzen al gestegen met 30 tot 35 procent. ”Het was heel moeilijk om deze verhoging gedurende het eerste kwartaal door te berekenen”, aldus de directie in het jaarverslag 1993.

Ondanks deze negatieve ontwikkeling gaat de directie er vanuit dat het resultaat verbeterd kan worden. Het afgelopen jaar werd bij een omzet van f 83,404 miljoen een nettoresultaat gerealiseerd van such2,059 miljoen ( f 77100). ”Van de omzetstijging van such15 miljoen kwam such7,5 miljoen voor rekening van de houthandel Groeneboom te Dieren, die begin 1993 werd overgenomen. Van de overige omzetgroei was een deel het gevolg van de prijsstijging van hardhout.”

Reageer op dit artikel