nieuws

Porello ziet meer in vorkheftruck

bouwbreed

Voor de vorkheftruck zijn meer werkzaamheden weggelegd dan uitsluitend het opnemen en transporteren van lasten.

De Italiaanse fabrikant Porello G. Battista bedacht een bijzondere aanbouwconstructie waarmee de heftruck wordt opgewaardeerd tot een hydraulische telecoopkraan of hoogwerker. Het ondersteuningsframe van de elf meter hoge telescoopmast is in enkele ogenblikken op het vorkenbord van de machine te monteren. Vier geontergreerde hydraulisch bediende stempels dragen zorg voor een goede afsteuning van de machine twerijdens hijswerkzaamheden of bij gebruik als hoogwerker. Het maximum hijsvermogen bedraagt 2000 kg bij een vlucht van drie meter, terwijl op acht meter nog een last van 600 kg wordt gehesen. De machine is op afstand bedienbaar. Goedkeuring voor gebruik van een dergelijke hijsmast aan de heftruck vraagt in ons land zeker nog enige studie.

Porello vervaardigt eveens een serie hydraulisch aangedreven mortelmengtrommel voor montage aan een laadschop. De trommel is zelfladend geconstrueerd en inwendig uitgerust met een hydraulisch rende mengworm. Zodra de trommel met zand, grind en cement is geladen kan menging ervan tijdens het transport naar de stort plaats vinden.

Porello TL 12: van heftruck tot hoogwerker.

Reageer op dit artikel