nieuws

Omzet van Raulf als gevolg van aanpassing in de lift

bouwbreed Premium

De omzet van Raulf Bau, de Duitse utiliteitsbouwer van de Hollandsche Beton Groep (HBG), zal dit jaar duidelijk verbeteren. Het incorporeren van de Oostelijke bedrijven Massivbau en Hoch- und Tief Kemberg in de Raulf-organisatie zal tot een verbetering van de inkomsten gaan leiden.

In de vergadering van de aandeelhouders verklaarde de HBG- bestuursvoorzitter, Nic de Ronde Bresser, dat Raulf in oostelijk Duitsland de utiliteitsbouw zal gaan vergroten. “Maar”, waarschuwde hij, “het volume is er wel, alleen zijn er veel nieuwkomers. De westelijke markt loopt daarentegen stevig terug.” De twee voormalige Oostduitse bedrijven worden omgevormd tot vestigingen van Raulf en het management wordt naar het hoofdkantoor gehaald.

Voor het eerst werden met behulp van plusjes f. groeif. , nulletjes f. stabielf. en streepjes f. verliesf. de ontwikkelingen van de afzonderlijke werkmaatschappijen weergegeven. Achter het resultaat van Raulf Bau komen twee plusjes voor dit jaar te staan. De enige streepjes komen dit jaar te staan achter HWZ en Kyle Stewart.

In de ‘affaire Bonn’ zit nog niet veel schot. De Ronde Bresser: “Inmiddels zijn alle alle contracten beeindigd.

We wachten de resultaten af van het onderzoek naar de schade en de oorzaak. Een risico is nooit uit te sluiten, maar we denken op generlei wijze aansprakelijk te zijn.”

Reageer op dit artikel