nieuws

Omtrent Schielandshuis bestaat geen onenigheid

bouwbreed

In de situatie van de schadepatronen in het Schielandshuis in Rotterdam is op geen enkele wijze verandering opgetreden. Bovendien is er in verband met de aanleg van de fundering voor het kantoorgebouw voor Credit Lyonnais Bank Nederland met geen enkele partij onenigheid van welke aard dan ook.

Dit stelt ing. B. van Weezep van Fundasol BV in een reactie op berichten als zou de situatie in het Schielandshuis verergeren. Fundasol is vlak naast het historische pand doende met aanleg van de fundering voor het nieuwe kantoor voor Credit Lyonnais Bank Nederland. Dat in de periode van december scheurvorming in de muren van het Schielandshuis is ontstaan ontkent Van Weezep niet. Robins Takkenberg Expertises BV, optredend als verzekeringsexpert, heeft op verzoek van Fundasol een onderzoek ingesteld naar de mogelijke schade als gevolg van het uitvoeren van heiwerk voor de fundering. In het uitgebrachte expertiserapport wordt gesproken van ‘het in geringe mate scherper aftekenen van naden in afwerking’ en van ‘scheurvorming’. Dit rapport is onderwerp van overleg met de gemeente Rotterdam en de directie van het Schielandshuis. Dit overleg is overigens nog niet afgerond. Naar Van Weezep heeft laten weten is nu overeengekomen dat in een aanvullend onderzoek de voorgevel nader zal worden beschouwd. Het voornemen is dat de gemeente, eigenaar van het Schielandshuis, dit onderzoek zelf zal (doen) uitvoeren, waarbij de verzekeraar van Fundasol in de kosten zal bijdragen. Naar Van Weezep heeft begrepen wenst de gemeente zich nader te orienteren omtrent de door de verzekeringsexpert van Fundasol aangegeven omvang en oorzaken van de geconstateerde naden/scheuren. “Het overleg vindt in een positieve, constructieve sfeer plaats. Er is dan ook geen sprake van onenigheid tussen de bouwer en de eigenaar en de directie van het Schielandshuis.”

Het uitvoeren van aanvullend onderzoek is niet ingegeven door het verergeren van de situatie. Daarvan is op geen enkele wijze sprake, meent Van Weezep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels