nieuws

Noorse deuren en ramen op de NWR Bouw RAI

bouwbreed

Nor-Dan Nederland BV in Amsterdam, is een dochtermaatschappij van het Noorse bedrijf Johs. Rasmussen, een van Europa’s grootste exporteurs van ramen en deuren van hout en hout in combinatie met aluminium. Op de NWR Bouw RAI kan men in de Hollandhal, standnr., 8076, kennismaken met deze produkten. Johs. Rasmussen heeft een produktcapaciteit van 250000 ramen en 30000 deuren per jaar.

In geld betekent dit een omzet van ongeveer f. 90 miljoen. Gedurende de laatste negen jaar worden deze produkten in Nederland geleverd via Nor-Dan. De verkoop geldt geheel Nederland, maar concentreert zich nog in hoofdzaak op renovatiepoen in Amsterdam. Inmiddels heeft Nor-Dan al ongeveer 50000 ramen en deuren in ons land gemonteerd of laten monteren. De Noorse fabriek heeft een uitgebreide reeks van produkten. Zo ke er draai-kiep-ramen worden geleverd alsmede klepramen, uitgevoerd in twee typen, vaste ramen, schuifdeuren en balkondeuren. Alle produkten hebben dezelfde afgeronde profielen, hetgeen het onderhoud eenvoudiger maakt. Stijlen en dorpels zijn gelamineerd met grenehout aan de binnenkant en vurehout aan de buitenkant, waarna ze vacuum geimpregneerd worden voor het bereiken van een grotere stabiliteit en weerstand tegen rotten. Voor deze produkten worden een watergedragen verfsysteem van Drywood gebruikt.

Reageer op dit artikel