nieuws

MKB toont na 1995 fors herstel

bouwbreed

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) in de bouw verwacht dit jaar nog geen herstel. Volgens het Economisch Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (EIM) verwacht het MKB een teruggang van de afzet van 0,5 procent. De werkgelegenheid zal met ongeveer 3100 arbeidsjaren afnemen, terwijl de winstgroei met 0,5 procent uitermate bescheiden blijft.

“De woningbouw en de grond-, weg- en waterbouw laten weliswaar enige groei zien, maar in de utiliteitsbouw en bij renovatie en onderhoud krimpt de afzet nog aanzienlijk. Ook de afwerkers en de installatiebedrijven laten nog geen groei zien”, aldus de samenstellers van ‘Kleinschalig ondernemen 1994’.

Het EIM verwacht voor 1995 “een breed herstel voor de Nederlandse bouwnijverheid”. De afzet zal over dat jaar groeien met 2,5 procent. “Waarbij binnen de gww-sector sprake zal zijn van een explosieve groei. Ook de b en u-sector zal delen in het herstel”.

Een positief effect van de opleving is dat de werkgelegenheid weer gaat toenemen. Geraamd wordt een groei van circa 2000 arbeidsjaren. De winsten zullen een stijging met bijna 10 procent te zien geven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels