nieuws

Minder werk in elektrotechniek

bouwbreed

De werkgelegenheid binnen de elektrotechnische installatiebedrijven is vorig jaar licht gedaald. Werkten in 1992 nog 51000 mensen in deze bedrijfstak, in 1993 waren het er 50600. Door de stagnerende economie daalde ook de omzet in de branche. De werkgelegenheid in de elektrotechnische detailhandel bleef gelijk. Dit blijkt uit het jaarverslag van Uneto, de Unie van elektrotechnische ondernemers.

Projecten om langdurig werklozen om te scholen voor de elektrotechnische bedrijfstak werden gestaakt vanwege een gebrek aan arbeidsplaatsen. Tussen 1987 en 1993 werden 1500 mensen omgeschoold.

Ondanks de dalende werkgelegenheid vindt de Uneto het van groot belang dat jonge mensen voor het vak elektrotechniek kiezen.

De Uneto verwacht dat de markt voor onderhoud en uitbreiding van bestaande elektrotechnische installaties de komende jaren zal toenemen. Dit is te wijten aan het uitbesteden van onderhoudswerkzaamheden door grote bedrijven en door strengere wetgeving op het gebied van veiligheid en milieu.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels