nieuws

Melkpakken dragen Cobouwstand

bouwbreed

Wie op de NWR Bouw RAI de Cobouwstand in de Parkhal heeft bezocht, is wellicht de levendig gespikkelde ‘zeilachtige’ vloerbedekking opgevallen. Tevens zijn met dit materiaal de balies bekleed.

Voor wie de bedekking nog niet heeft gezien, is dit mogelijk een aanleiding alsnog de Cobouwstand met een bezoek te vereren. Schijn bedriegt echter zeer. Het betreft geen zeilen vloerbedekking, ondanks de sterke indruk, die dit materiaal geeft, maar een bedekking van gerecycled kartonnen melk- en limonadepakken.

De pakken zijn versnipperd en tot ‘spaanderpanelen’ samengepers. De panelen van 500 mm lang 200 mm breed en ongeveer 10 mm dik zijn door het bedrijf Hypsos BV te Soesterberg als parket-elementen geleverd en gelegd.

De kleurverschillen die in de elementen voorkomen zijn vooralsnog niet te vermijden. De kleurige spikkels worden enerzijds gevormd door het basismateriaal van de verpakking en anderzijds door de kleurige opdrukken op de oorspronkelijke verpakking. Het van oorsprong Duitse produkt is volgens P. van Essen van Hypsos niet meer te leveren, omdat het eenvoudig te duur is. Misschien is het voor een Nederlands bedrijf toch de moeite waard een nieuwe kans te wagen in deze richting.

Reageer op dit artikel