nieuws

Maij tekent voor aanleg van A30 en Rijksweg 14

bouwbreed

Den Haag krijgt z’n langverwachte Landscheidingsweg. Minister Maij heeft voor de aanleg van deze Rijksweg 14 met de Zuidhollandse gedeputeerde Verkeer en Vervoer T.F.J. Jansen en de Haagse verkeerswethouder drs. H.J. Meijer een convenant getekend. Maij heeft gekozen voor de aanleg van een deels verdiepte stadsrandweg. Het verdiepte deel bevindt zich in de gemeenten Leidschendam en Voorburg, tussen de Vliet en de Veurselaan. Het autoverkeer in Den Haag kan straks beter worden herverdeeld.

Overigens tekent Maij maandag samen met Jan Terlouw, commissaris van de Koningin van Gelderland en de burgemeester van Ede, mr. W. Blanken, de overeenkomst die een versnelde realisering van rijksweg 30 tussen de Postweg en de A12 mogelijk maakt. Met de aanleg van de A30 wordt een belangrijke noord-zuidverbinding tot stand gebracht tussen de A1 (mainport Amsterdam/Schiphol) en de A12 (richting Ruhrgebied). Hiermee ontstaat voor de bestaande zwaar belaste A2 tussen Amsterdam en Utrecht een alternatieve verbinding.

Reageer op dit artikel