nieuws

Kans op onweer maar warm

bouwbreed Premium

Een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavie en een depressie boven Biskaje en Frankrijk bepalen dit weekeinde het weerbeeld in onze streken.

Tussen beide luchtdruksystemen voeren krachtige oostelijke winden warme lucht naar onze streken. Daarin lopen de temperaturen op tot waarden tussen 20 gr. C en 25 gr. C. Onweerskansen zijn er vandaag hoofdzakelijk in het zuiden maar in de loop van het weekeinde ke ook in de rest van het land enkele regen en onweersbuien tot ontwikkeling komen. De buien hangen samen met over westelijk Frankrijk opdringende koelere luchtmassa’s. Na het weekeinde stromen deze luchtmassa’s over ons land uit. Dan lagere temperaturen.

Weersverwachting voor morgen

Zonnig en warm, later op de dag met name in het zuiden kans op een regen of onweersbui. Middagtemperaturen tussen 19 gr. C en 25 gr. C. De wind is oostelijk en matig, aan de kust en op het IJsselmeer af en toe nog krachtig.

Vrijdag zon onder: 21.21 uur Maandag zon op: 05.42 uur

Reageer op dit artikel