nieuws

Himac demonstreert op TKD Koreaanse Halla

bouwbreed

Himac BV uit Udenhout importeur van onder meer het Benfra machineprogramma, maakt er een goede gewoonte van vlak voor de Technische Kontaktdagen een volledig nieuwe vertegenwoordiging toe te voegen aan het inmiddels fors toegenomen leveringsprogramma.

Ljungby, Lannen en Watermaster zijn daar directe voorbeelden van. Die traditie wil Himac kennelijk voortzetten getuige de naam Halla waarmee de importeur in Wezep naar voren treedt. Een voor dit bedrijf evenzeer nieuwe machinelijn is die van Unkauf dat overigens al een groot aantal jaren via andere importorganisaties op de Nederlandse markt bekendheid kreeg.

De merknaam Halla is afkomstig van het Koreaanse bedrijf Halla Engineering en Heavy Industries Ltd. met hoofdkantoor in Seoul en de fabriek in Chungchongbuk-Do. De door deze fabrikant geproduceerde lijn machines is nog niet bijster groot. Echter de doelstelling van het bedrijf is in ras tempo een groot aantal modellen uit te brengen die in de loop van dit jaar en 1995 ook op de Europese markt en derhalve ook in Nederland zullen verschijnen. Naar verluidt zal Halla zich voorlopig concentreren op de ontwikkeling van hydraulische graafmachines maar in 1996 is ook een serie wiellaadschoppen te verwachten.

Himac zal daarom een model, het eerste, voorstellen, de HE 280, een 28 tons rupsmachine die door de fabrikant standaard wordt uitgerust met een Cummins watergekoelde dieselmotor van 182 DIN pk). De bakgrootte van de HE 280 bedraagt 1,6 m3.

Aan dit model zal, volgens de heer J. Soetenhorst van Himac, tegen het eind van dit jaar nog een 13 tons mobiele machine worden toegevoegd. Volgend jaar zijn dan nog een 5 tons mobiele uitvoering en vervolgens nog een 20 tons en 35 tons rupsmachine beide in LC -uitvoering te verwachten.

Himac wist onlangs ook de hand te leggen op de import van het Unkauf machineprogramma. Dit was tot dan in handen van Woltman BV te Giessendam. Deze Duitse machinelijn sluit door zijn zwenklader-uitvoeringen goed aan op het al jaren door Himac vertegenwoordigde Italiaanse Benfra programma. Naast verschillende Benfra modellen zullen op de TKD in de Himac stand ook zes tot zeven Unkauf machines te vinden zijn. Het Finse merk Lannen is overigens al geruime tijd niet meer in huize Himac te vinden. De Finse onderneming werd door Komatsu overgenomen en waar deze Japanse gigant in de fabriek te Sakyla thans eigen graaf-laadcombinaties produceert.

De Koreaanse Halla HE 280 een volledig nieuwe naam in grondverzet.

Reageer op dit artikel