nieuws

Grote belangstelling voor stenenlegger

bouwbreed Premium

Rond tweehonderdvijftig belangstellenden waren afgekomen op een demonstratie van de stenenlegmachine welke door het bedrijf Laarakker BV uit Sambeek is ontwikkeld en gebouwd. Deze demonstratie werd gehouden in Amsterdam-Noord en werd bezocht door aannemers, uitvoerders, gemeentelijke diensten, steenfabrikanten etc.

Unaniem waren de bezoekers positief over deze machine die in staat is om volledig geautomatiseerd en computergestuurd bestratingen uit te voeren in keperverband waarbij de te leggen stenen door de machine zelf in dit verband gelegd worden. Dit houdt in dat de aangeleverde pakketten niet door de fabriek, veelal handmatig, in keperverband behoeven te worden aangeleverd. Bovendien heeft de machine een hoge capaciteit per uur. Zo werd hier ter plekke in een dag tijd ongeveer 800 m2 bestrating gelegd.

Naast deze stenenlegger gaf Laarakkers BV tevens demonstraties met een door hen ontwikkelde afreibak en een eveneens zelf ontwikkelde bandenklem.

De belangstelling voor een demonstratie van de Laara stenenlegmachine op een po in Amsterdam-Noord was groot.

Reageer op dit artikel