nieuws

Gerecycled asfalt bij haven Scheveningen

bouwbreed Premium

In opdracht van de gemeente ’s Gravenhage wordt de kade langs de Eerste Haven van Scheveningen voorzien van een wegdek van asfalt. Wethouder R. van de Laar legt vandaag de laatste hand aan de eerste fase van dit po. Voor het eerst wordt in ’s Gravenhage gebruik gemaakt van uitsluitend gerecycled asfalt voor de onderste twee lagen. Dat is mogelijk geworden door het toevoegen van verbeteringsmiddelen aan het gebruikte asfalt.

De verbetering van de kade maakt deel uit van een overeenkomst tussen de gemeente en rederij Jaczon. De rederij heeft zich verplicht te investeren in nieuwbouw, waarvan de tweede fase inmiddels in aanbouw is genomen. Als tegenprestatie verzorgt de gemeente het asfalteren van de kade. In de toekomst moet de visserij zich rond de Eerste Haven concentreren. De Tweede Haven wordt gereserveerd voor pleziervaart en sportvisserij.

Reageer op dit artikel