nieuws

Gehl minigravers in 2,8 en 3,5 tons klasse

bouwbreed

De samenwerking tussen Gehl GmbH, Munster en de Chinese fabrikant Yuchai Machinery Company Ltd waarvoor de overeenkomst in mei 1992 werd getekend, begint vruchten af te werpen.

Na de introductie van de Gehlmax minigraver MB 138, een vereuropeest Yuchai produkt, kort na de samenwerkingsovereenkomst, gaan nu binnenkort twee nieuwe machinemodellen verschijnen. Beide nieuwe minigravers in de klasse 2,8 en 3,5 ton zijn ontwikkelingen uit een directe samenwerking van beide bedrijven waarbij een verregaande uitwisseling van know-how tussen ingenieurs van Gehl en Yuchai heeft plaats gehad.

Introductie

De eerste introductie van beide graafmachines vond in oktober 1993 in China plaats waarna zij gedurende enkele maanden nog intensief zijn beproefd. e resultaten daarvan waren voor Gehl en Yuchai aanleiding begin dit jaar de eerste 2,8 en 3,5 tons minigravers in produktie te nemen. De nieuwe modellen, de Gehlmax MB 288 en MB358 zijn ontwikkeld en geconstrueerd volgens de internationale richtlijnen van de bouwmachineindustrie en waarbij voor de belangrijkste machinecomponenten is gekozen voor produkten van gerenommeerde fabrikanten.

Een geluidarme en zuinige Usuzu watergekoelde dieselmotor levert in de MB 288 een vermogen van 17,65 kW (24 pk) en in de MB 358 19,65 kW (26,7 pk) bij 2200 omw/min. Alle machinefuncties worden servo-gestuurd. De 2,8 en 3,5 tonner zijn zodanig geconstrueerd dat ze met dezelfde cabine of canopy zijn uitgerust. Het achterdeel van de machine bestaat uit een massief gegoten blok , dat zowel als contragewicht en als stootblok fungeert. Radio, verwarming alsmede rondom te openen ramen zijn standaard aanwezig.

Voor een gemakkelijk onderhoud en bereik van de stuurventielen en aandrijfmotor is de cabine naar voren kantelbaar uitgevoerd.

De introductie van beide minigravers voor de Europese markt vond onlangs in Hannover plaats. Derhalve mag worden verwacht dat in juni tijdens de TKD de eerste presentatie voor de Nederlandse gww-sector zal plaats vinden.

De bij Yuchai in China geproduceerde nieuwe 3,5 en 2,8 tons minigravers van Gehl , de MB 358 en MB 288 (r.).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels