nieuws

Gediamanteerde kettingzaag zaagt tot 50 centimeter diep

bouwbreed

Om zeer handzaam beton of andere steenachtige materialen te verzagen brengt Blount uit 1400 Nivelles (Belgie) de ICS gediamanteerde kettingzaag ICS op,ook, de Nederlandse markt. Het eerste exemplaar voor Europa werd tijdens de Intermat geontroduceerd.

De kettingzaag wordt aangedreven door een hydraulische motor die werkt met een oliedebiet van 30 liter per minuut bij een werkdruk van 170 bar. Het koelwater voor de ketting wordt automatisch toegevoerd. Om het gewicht zoveel mogelijk te reduceren en aldus te komen tot een zeer handzaam stuk gereedschap is omkasting geheel in aluminium uitgevoerd.

Voor elk soort werk is de juiste kettingzaag verkrijgbaar. Zo heeft men zes verschillende soorten beschikbaar in standaardlengten van 30, 40 en 50 cm lengte. Tal van hulpstukken zoals een opvangbak voor het water, een adaptor voor de zaaggeleiding etc. maken van deze machine een goed stuk gereedschap voor het kleine en snelle werk.

De nieuwe ICS gediamanteerde kettingzaag is bij uitstek geschikt voor het maken van kleine, gehoekte uitsparingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels