nieuws

Eurotunnel komt met nieuw soort lening

bouwbreed

Eurotunnnel, de maatschappij die de tunnel onder Het Kanaal gaat exploiteren, komt met een nieuw soort lening. Daarmee moet de helft van de al aangekondigde kapitaalinjectie van 1,3 miljard pond (bijna f. 3,7 miljard) worden opgebracht.

Het jongste schuldbewijs geeft de banken meer zekerheid dan de leningen die eerder aan Eurotunnel zijn verstrekt. Bronnen binnen banken die bij de financiering van de Kanaaltunnel zijn betrokken, stellen dat de nieuwe vorm van de lening aangeeft dat de animo onder banken om opnieuw geld beschikbaar te stellen duidelijk terugloopt. Om de financiers toch over de streep te trekken heeft Eurotunnel een looptijd van tien jaar vastgesteld. Bestaande kredieten hebben een looptijd tot het jaar 2010. Ook zullen bezitters van de nieuwe schuldbewijzen voorrang krijgen, mocht Eurotunnel failliet gaan. “Verwacht wordt dat genoeg banken de voorstellen zullen onderschrijven”, aldus een bankier. Eurotunnel zelf wil geen commentaar geven.

Reageer op dit artikel