nieuws

DHV ontwerpt waterleiding en riool voor Gaza

bouwbreed

Het Nederlandse DHV Water en Milieu heeft van de UN Relief & Works Agency (UNRWA) twee contracten gekregen voor het ontwerp van waterleiding- en rioleringsvoorzieningen voor vluchtelingenkampen rond de stad Gaza.

DHV bereidt gedetailleerde ontwerpen en aanbestedingsformulieren voor.

De opdracht houdt verband met twee pompstations en met de renovatie en uitbreiding van de waterzuivering van het kamp Shati. Het po komt zo’n 50000 tot 60000 vluchteling en ten goede. UNRWA verwacht de werken in juni te ke aanbesteden. De totale investering beloopt ruim f 4 miljoen. Italie zal de werken naar verwacht financieren.

DHV onderzocht met Nederlandse steun de haalbaarheid van de plannen. Het bureau levert in de loop van mei een haalbaarheidsstudie op naar de riolering en waterzuivering van onder meer de kampen Nuseirat, Bureij en Al-Maghazi en de gemeenten Deir al-Balah en Zawaidah.

De EU financierde de studies. Nederland zaL naar verwacht de realisatie van de poen betalen.

Reageer op dit artikel