nieuws

Deutz Service benadrukt risico imitatieonderdelen

bouwbreed

Aan het gebruik van onderdelen van de vrije markt voor machines en motoren zijn altijd hoge risico’s verbonden. Daarnaast blijkt er voor slijtdelen een bijna twee keer zo hoge uitvalkans te bestaan in vergelijking met originele.

Deze waarschuwende woorden komen van Deutz Service International GmbH die reeds eerder op het risico wees bij keuze voor imitatie-onderdelen.

Als specifieke imitatie-onderdelen noemt Deutz, pakkingen en filters, alsmede aan slijtage onderhevige zuigers, zuigerveren, cilindervoeringen en lagers. Ook constructiedelen zoals cilinderkoppen, tandwielen, krukassen en drijfstangen komen voor in het programma van de imitatie-bouwer.

Naast afwijkingen van de originele fabrieksconstructie behoren tot de meest ernstige gebreken aan imitatie-onderdelen, verkeerde grondstoffen, gietfouten, bewerkingsfouten en fouten bij opslag.

Elk van deze mankementen draagt bij tot een gebrekkig functioneren van een motor, vroegtijdige slijtage en hoog uitvalrisico.

De kwaliteit en duurzaamheid van een produkt wordt bepaald door het productieproces , beproeving, grondstofkwaliteit en leveringsomvang.

Alleen wanneer hierop wordt bespaard kan onder de prijs van originele onderdelen worden gewerkt.

Daar slechts bij duidelijk prijsverschil imitatie onderdelen de voorkeur genieten boven originele zal derhalve ook de kwaliteit in evenzo grote mate hiervan afwijken.

KHD Deutz wijst er daarom nogmaals op dat besparingen bij aankoop van imitatie-onderdelen later gemakkelijk ke worden overschreden als gevolg van hierdoor optredende storingen en motoruitval.

Reageer op dit artikel