nieuws

Buva brengt hoog rendement-ventilatierooster op de markt

bouwbreed

Buva introduceert op de beurs een Buvalux Hoog Rendement ventilatieraamrooster. Dit raamrooster heeft een ventilatiecapaciteit van 22,6 dm3/sec./m2.

”Daarmee is de capaciteit van dit rooster 25% hoger dan vergelijkbare ventilatieroosters”,aldus J.G.H. Eijkenaar van Buva Rationele bouwprodukten BV uit Rotterdam. Daardoor voldoet het in elk type raam altijd aan de nodige eisen. In het ventilatierooster is voor de geluidsreductie geen isolerend materiaal toegepast zoals minerale wol of pur. Die geven volgens Eijkenaar allerlei problemen zoals condensatie, vervuiling en minerale wol verweekt. Insecten hebben vervolgens vrij spel. Ondanks het afwezige geluiddempend materiaal geeft het HR-ventilatierooster een lucht-geluidreductie RA netto van ‘0,4 dB(A) en een Rq,A van ‘1,7 dB(A). Dat wordt onder andere bereikt doordat het bedrijf het binnenwerk niet van aluminium heeft gemaakt, maar van kunststof. Deze afsluitklep bestaat uit een hard gedeelte en een zacht gedeelte. De klep zorgt voor een perfecte afsluiting onder alle omstandigheden.

Het naar binnenstekende deel van het ventilatierooster is zo gering van afmeting, dat dit deel van het rooster ruimschoots binnen het kozijn valt. Daardoor ondervinden zonweringsystemen geen hinder van het ventilatierooster. Het rooster heeft behalve goede akoestische eigenschappen ook goede thermische kwaliteiten. Het HR-rooster heeft een K-waarde van 2,3 W/m2K. Dat is volgens Eijkenaar beter dan van traditioneel dubbelglas. Het rooster laat zich gemakkelijk reinigen. Het rooster heeft een gemakkelijk afklikbaar gemoffeld aluminium binnenrooster. Om de gebruiker direct zicht te geven op de ventilatietoestand, is de vlakke schuifkant van de bedieningshendel voorzien van een fel rood- en blauw gekleurd vlak. De bewoner kan nu in een oogopslag zien of het rooster in ventilatiestand staat of niet of gedeeltelijk. Het HR-ventilatierooster is namelijk traploos in te stellen.Het rooster behoeft zeker geen technisch onderhoud binnen 20 e 30 jaar, aldus Buva.

HR-ventilatierooster heeft een ventilatiedoorlaat van 22,6 dm3/sec./m’.

Reageer op dit artikel