nieuws

Bobcat 753H schranklader vergroot hydraulische mogelijkheden

bouwbreed Premium

Op de Intermat introduceerde Melroe Europa de Bobcat 753H schranklader. Deze laatste uitbreiding combineert de mogelijkheden van de bestaande 753 uitvoering met een groter hydraulisch vermogen waardoor zwaarder geavanceerder aanbouwmaterieel gebruikt kan worden.

Het vergrote hydraulische systeem wordt gevoed door een watergekoelde dieselmotor die een extra hydraulische pomp aandrijft. Dit onafhankelijke systeem wordt door het omzetten van een knop die aan de rechterzijde van de machinist gesitueerd is, geactiveerd.

Indien geen extra hydraulisch vermogen gevraagd wordt schakelt de machine automatisch over op het basisvermogen van 49 liter/min. bij een werkdruk van 165 bar.

Behalve het verbeterde hydraulisch vermogen is de 753H ook uitgerust met het Bobcat Operation Sensing System (BOSS), een elektronisch diagnose- en waarschuwingssysteem. Het BOSS-systeem controleert continu alle funkties van de schranklader en waarschuwt indien zich er problemen voor (ke) doen. Indien noodzakelijk schakelt dit systeem de motor geheel af om kostbare reparaties te voorkomen.

Dank zij het vergrote hydraulische systeem kan de Bobcat 753H ook voorzien worden van een zware trilplaat.

Reageer op dit artikel