nieuws

Beloning voor opspoorder zwendelaar Schneider

bouwbreed

Nog steeds is de voortvluchtige poontwikkelaar Jurgen Schneider onvindbaar. Een Duitse bank biedt een miljoen dollar voor concrete aanwijzingen die tot zijn aanhouding leiden. Dat heeft de leider van Interpol, Trinidad Ruiz Diaz, in de hoofdstad Asuncion van Paraguay meegedeeld.

De Duitse geldinstituten zwijgen als het graf op de vraag wie van hen deze kapitale beloning in het vooruitzicht stelt. Schneider staat alleen al bij de Deutsche Bank voor DM1,2 miljard in het krijt.

Volgens deze bank bedroeg het prive-vermogen van het echtpaar Schneider eind vorig jaar DM582,9 miljoen netto. Een accountantburo zou dit bedrag hebben nagewezen.

Het vastgoed-vermogen van het echtpaar zouden de rekenmeesters met DM2,870 miljard hebben becijferd en Schneiders aandelen in tientallen bedrijven met DM251 miljoen.

Er bestaan aanwijzingen dat Schneider met behulp van in Zwitserland aangeschafte valse papieren naar Paraguay is gevlucht. Tussen het Zuid-Amerikaanse land en Duitsland bestaat geen overeenkomst tot uitlevering van verdachte criminelen. Een speciaal team van de Duitse recherche houdt zich dag en nacht bezig met de opsporing van de ondergedoken ‘bouwleeuw’.

De onderzoekers van het bouwschandaal bij het openbaar ministerie in Frankfurt en de rechtbank in Konigstein (woonplaats van Schneider) kregen personele bijstand van afgevaardigde collega-rechters, officieren van justitie, accountants en economen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels