nieuws

AirBoss band houdt machine in beweging

bouwbreed Premium

De berichtgeving in deze kolommen over de AirBoss segment-antilekband heeft nogal wat reacties opgeleverd. Dit heeft in zoverre wat verbazing gewekt daar blijkt dat dit systeem niet of nauwelijks bekend is terwijl het reeds sinds 1991 op schrankladers wordt toegepast.Mogelijk dat de grotere belangstelling voor dit type band nu is gewekt doordat de fabrikant AirBoss Ground Engegagement in het Engelse Abingdon op de Franse Intermat een breder programma banden introduceerde, nu voor toepassing ook op graaf-laadcombinaties, shovels en dumpers. Het AirBoss systeem is een uit rubberen segmenten samengesteld loopvlak, dat met bouten op een speciale stalen velg tot een volrubberen band wordt gemonteerd. Holle kamers verlenen de rubberen segmenten een verend karakter, waardoor dit type band zich in grote mate gedraagd als een luchtband. Het voordeel van de AirBoss band is, dat bij beschadiging van een van de segmenten deze eenvoudig door een nieuwe is te vervangen.

AirBoss is nog niet in ons land vertegenwoordigd, maar zou wel graag met een geinteresseerde importorganisatie in contact treden. Totdan zullen belangstellenden voor dit systeem zich rechtsstreeks tot de fabrikant in Engeland moeten wenden.

Reageer op dit artikel