nieuws

Afstandhouder kan zonder spouwanker

bouwbreed Premium

Om contact tussen de isolatie in de spouw en het gemetselde buitenblad te vermijden bestaat sinds een jaar of vijf een afstandhouder van polypropyleen.

Hij wordt nu ook in Nederland aangeboden door Isoking CV te Bilzen in Belgie. Het voordeel van de afstandhouder is, dat hij onafhankelijk van de spouwankers is te gebruiken. Gewone afstandhouders worden om het spouwanker bevestigd, terwijl de Isofix, zoals het produkt van Isoking heet, in de voegen van het buitenblad wordt opgenomen. Ook zonder spouwankers is op die manier de isolatie goed los te houden van het metselwerk. De vorm van de Isofix voorkomt dat er vocht langs de afstandhouder in het isolatiemateriaal terecht kan komen.

Het wordt aanbevolen om 4 tot 6 afstandhouders per m2 te gebruiken. De afstandhouders wegen 22 gram per stuk en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, geschikt voor spouwen van 20 tot 40 mm. Isoking is op zoek naar een importeur, die het produkt in Nederland op de markt wil brengen.

De Isofix afstandhouder wordt onafhankelijk van het spouwanker aangebracht.

Reageer op dit artikel