nieuws

ACCOR-keten van groot belang voor Franse bouw

bouwbreed

Cobouw De internationale Franse hotelketen ACCOR investeert elk jaar twee miljard frank in renovatie en constructies. De eigenaar van onder meer Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Altea, Ibis, Etap Hotel, Formule 1, Motel 6 en Coralia, bouwt elk jaar een honderdtal hotels in de wereld met een waarde van 1,3 miljard franc.

De renovatie van ongeveer 2000 hotels per jaar vraagt een investering van 1,3 a 1,5 miljard frank per jaar. De netto winst van de Groep ACCOR lag in 1993 met 615 miljoen frank weliswaar beduidend lager dan die van het jaar ervoor (802 miljoen frank). “Ondanks de verliezen, hebben de activiteiten van ACCOR zich dit jaar niet verminderd. Paul Dubrule, een van de co-presidenten van de hotelketen legt uit dat de ontwikkeling van ACCOR zich uitbreidt “dankzij meer samenwerking met buitenlandse investeerders.

Hierdoor heeft de groep met 135000 werknemers zich in 132 landen ke ontplooien.” De totale jaaromzet van circa 30 miljard frank betreft voor 51,4% poen in Europa, zoals een Sofitel met 203 kamers in Boekarest (Roemenie). Frankrijk neemt in de jaarinvestering 37,8% voor haar rekening, Latijns Amerika 6,9%, Noord-Amerika 1,9%, Azie en de rest van de wereld 2%. In Tanzania renoveert ACCOR op dit ogenblik een aantal hotels, om in samenwerking met de nationale luchtvaartmaatschappij Air France, van dit Afrikaanse land een nieuwe vakantiebestemming te maken.

Reclame

Andere Afrikaanse poen staan op stapel, zoals de bouw en het management van een hotel in Zanzibar, Dar-es-Salaam (Novotel met 154 kamers in het centrum) Bagamoyo in het natuurpark van Selous. “De Tanzaniaanse poen dienen als reclame voor onze implementering in heel Afrika” aldus Jean-Michel Casse, de regionale directeur van ACCOR. Gedacht wordt hier aan Zimbabwe, Mozambique, Oeganda, Ethiopie, Madagascar en Zuid-Afrika. In Zuid-Amerika bouwt ACCOR een Sofitel met 150 kamers in Cartagena (Colombia) en in China wordt in de komende vijf jaar een honderdtal hotels gerenoveerd. Ondanks het lokale of internationale partnership, geeft ACCOR voor zijn poen graag de voorkeur aan Franse bouwbedrijven.

Reageer op dit artikel